Thursday, November 26, 2009

Takknemlighetsdag

I dag er det takknemlighetsdag hos familien Salen. Fortellingen om denne dagen begynte egentlig i går, da jeg kjørte innom Trude på vei hjem fra jobb. Der ble jeg invitert på adventsstund med barneforeningen til Sofie, og den måtte jeg jo få med meg!
Dermed ble jeg litt sent hjemme, men siden jeg hadde invitert til middag og kaffe i dag, så tenkte jeg at jeg fikk bake en kake. Som tenkt, så gjort. Om kvelden er jeg litt trøtt, og i går glemte jeg å skru på "Plingå". Jeg satt meg ved kjøkkenbordet og leste avisen, og hadde det svært så godt - helt til jeg kjente duften av kake som har stått for lenge i ovnen. Fasiken! - der fikk jeg bruk for ordet igjen! Det gikk godt og kaka ble ikke så verst.
I dag har Benjamin vært hos meg, og han og jeg har med stor glede fylt og pyntet kake med krem og sjokoladefyll. Den så virkelig god ut, og av smulene som falt av, kjente jeg at den smakte godt også!
Så var det full fest her, med oksestek og saus og glade voksne og glade barn! Vi fikk til og med snakke med Tonje litt også. Det var en livlig affære. Så skulle en av oss ned i kjelleren for å hente kake og mer brus. Kaffen var ferdig og vaflene på bordet. Fasiken en gang til!! Der var det "noen" som mistet hele kaka i gulvet i kjelleren. Det er et velsignet barn, det sier jeg bare! Hun har nå flyttet begrepet fasikenkake opp til et høyere nivå. Men, vi gir oss ikke, samlet kaka opp ned på fatet, skrapte krem og klattet oppå og forsynte oss. Men - fatet var jo delvis knust også. Var det glass i kaka? 3 av oss (mor og døtre) satset på nei og spiste med velbehag. Helt til jeg kjente noe hardt - nei, det var sjokolade. Så tygde Tone glass, spyttet ut glass og i det hele tatt. Da ga vi opp og gikk over til vafler! Om vi lo? Jeg tror vi lo så tårene trillet hver og en av oss, og mer og mer fjollete ble vi!
Har jeg mye å være takknemlig for?! Tenk å ha så flotte barn, barnebarn og svigerbarn! Jeg er utrolig heldig som kan le så mye sammen med barna mine, og ikke bare det - det er masse rom for å gråte sammen også, selv om denne dagen ble fylt av latter og glede!
Kaka ligger nå i søpla, oppvasken roper på meg på kjøkkenet og jeg sitter her og er full av glede og takknemlighet for vi har det så godt sammen!

2 comments:

Anonymous said...

Det er nettopp slik en takknemlighetsdag skal være hos familien Salen.

Nå er det 21 dager til jeg kommer hjem. Da skal det bli galskap skal jeg si deg! Jeg må jo ta igjen det tapte =)

Trude said...

Takk for din store gjestfrihet og giverlyst! Takk for blomster! Takk for barnepass! Takk for at du e mor og mormor!